8 ülkeden Çin’e siber casusluk suçlaması

AA

Çin Halk Cumhuriyet’i, siber casusluğu destekledikleri iddiasıyla karşı karşıya…

Çin hükümeti tarafından desteklenen hacker grubunun, birçok ülkede siber saldırılarda bulunduğu öğrenildi.

Siber istihbarat kurumu Avustralya Sinyal Direktörlüğü (ASD); Kanada, Yeni Zelanda, İngiltere, ABD, Almanya, Güney Kore ve Japonya dahil olmak üzere 8 ülkenin, Çin Devlet Güvenlik Bakanlığı (MSS) ile bağlantılı hacker grubu APT40’ın faaliyetlerine ilişkin açıklamasını yayınladı.

Hükümet ağları hedef alındı

ASD tarafından yapılan açıklamada, APT40’ın Avustralya’da ve bölgede hükümet ve özel sektör ağlarını hedef aldığına, yüzlerce kişinin kullanıcı adı ve şifresini ele geçirmek gibi geniş çaplı operasyonlar yürüttüğü ifade edildi.

APT40’ın, suç duyurusunda bulunan 8 ülkenin istihbarat kurumlarının ağlarına keşif yaptığına dikkati çekilen açıklamada, hacker grubunun bu şekilde hedeflerini tehlikeye atmak için fırsat kolladığı belirtildi.

Çin iddiaları reddetti

Çin’in Canberra Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Pekin’e karşı temelsiz iddiaların ve suçlamaların reddedildiği belirtilerek, siber alanı güvende tutmanın küresel bir zorluk olduğu vurgulandı.

Büyükelçiliğin açıklamasında, Çin’in siber saldırıların büyük bir kurbanı olduğuna işaret edilerek, Pekin’in hackerlar tarafından başlatılan saldırıları desteklemediği kaydedildi.

Kapsamlı denetleme talep edildi

Avustralya İçişleri Bakanlığı da artan dış müdahale ve tehditlerin ardından İngiliz Milletler Topluluğu (Commonwealth) istihbarat kurumları tarafından kullanılan internete yönelik teknolojinin kapsamlı şekilde denetlenmesini emretti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir